Pogosta vprašanja

TopQpon kot prva tovrstna spletna stran v Sloveniji, skrbi za vas in vas vsak dan preseneča z neverjetnimi in daleč najugodnejšimi ponudbami. Ne samo kakovostno, pač pa tudi z najboljšimi nameni ponuditi nekaj, kar ne boste našli nikjer drugje. Prav vse, kar v tem času recesije pomeni prihraniti, je dobro delo za vsakega od nas. Torej uživajte. Mi »šparamo« namesto vas in naš slogan je: Risk free ali Brez tveganja. S topQponom si boste kupili PRAVICO DO POPUSTA, ki je določen v vsaki posamezni ponudbi. Ponudbo po znižani ceni pa boste plačali neposredno ponudniku ob unovčenju topQpona, to pa je lahko tudi čez mesec, dva ali tri, odvisno od veljavnosti posameznega topQpona.

Ali se moram registrirati, da bi lahko dobil navedeni popust?

Da. Če želite kupovati s popustom, se morate včlaniti/registrirati. Članstvo za vas pomeni, da boste vsako ponudbo dobili na svoj elektronski naslov, ki ste ga navedli ob prijavi/registraciji. Seveda z namenom, da ne izpustite nobene res ugodne ponudbe, ki bi vam mogoče ustrezala. Seveda pa je vaše članstvo brezplačno in brez obveznosti, torej ne morete nič izgubiti, kvečjemu lahko pridobite, tako finančno kot tudi sicer. Konec koncev se tako ali tako lahko kadarkoli tudi odjavite.

Redno dobivam vaše novice o popustih, torej sem prijavljen na novice, ko pa sem želel opraviti prvi nakup, sistem mojega maila ne pozna. Kaj je narobe?

Zaenkrat ste naročeni samo na obveščanje, niste pa se še REGISTRIRALI (desno zgoraj na spletni strani topQpon). Pred prvim nakupom morate vedno najprej opraviti registracijo (na spletni strani topQpon kliknete Registriraj se – desno zgoraj), šele nato lahko začnete z nakupom. Pri drugem in vsakem naslednjem nakupu pa se boste samo še PRIJAVILI v svoj profil z elektronskim naslovom in geslom, ki ste si ga izbrali, ter začeli z nakupovanjem.

Kako naj sodelujem pri nakupu, če me ponudba zanima?

Enostavno, samo kliknete KUPI POPUST še pred iztekom ponudbe in v trenutku prejema vašega plačila, vas topQpon že čaka v vašem PROFILU. POPUST TOREJ LAHKO KORISTITE TAKOJ. TopQpon, ki velja kot račun in dokazilo, s katerim ste si kupili popust, enostavno natisnete in ga unovčite po navodilih, ki so napisana v opombah na vsakem topQponu. Storitev ali izdelek po znižani ceni boste plačali ponudniku ob unovčenju topQpona.

Ali je kupovanje s kreditnimi karticami na topQponu varno?

Seveda! O varnosti si lahko več preberete v splošnih pogojih.

Ali moram topQpon izkoristiti še isti dan?

Seveda ne. Vsaka ponudba ima natančno določen čas trajanja, ki je naveden tudi na vašem topQponu, ki ste ga kupili. topQpon pa MORATE izkoristiti v času njegove veljavnosti.

Če topQpona ne izkoristim v celoti, ali ga lahko izkoristim drugič?

Ne, za vse, kar niste porabili, ne morete dobiti ostanka ali vračila, lahko pa »častite« prijateljico ali prijatelja.

Ali lahko združim več topQponov ali jih več kupim?

Združevanje topQponov ni možno, lahko pa jih kupite več, vedno pa toliko, kot je navedeno v opombah pri vsaki ponudbi. Nekatere ponudbe imajo namreč omejen nakup števila topQponov na OSEBO, zato bodite pozorni na OPOMBE v vsaki ponudbi, iz katerih je jasno razvidno, kdaj, kje, kako in na kakšen način lahko unovčite topQpon.

Ali topQpon lahko vrnem?

Stornacija oz. vračilo za nakup topQpon-a je možna v zakonsko določenih 15. dneh od dneva plačila, v kolikor topQpona niste v tem času že koristili pri ponudniku.

Kaj sem pravzaprav kupil s topQponom?

Z nakupom topQpona ste si kupili PRAVICO DO KORIŠČENJA MEGA POPUSTA, ki je naveden na vsaki ponudbi. Znižano ceno boste plačali ponudniku, ampak šele takrat, ko boste topQpon unovčili. In pozor: to je lahko tudi čez tri mesece, če je veljavnost topQpona tri mesece.

Kaj se zgodi, če ponudba zaradi višje sile propade?

S tem se res ni za igrati, zato bomo poskrbeli, da čimprej dobite nazaj svoj denar. In ob tem se vam bomo seveda tudi opravičili.

 

Pogostva vprašanja povezana s plačilom

Seveda bi bilo najbolje, da je kar vse brezplačno ali da lahko zamenjamo vse, kar kupimo, ker pa dandanes tako ne gre, se lahko vsaj združimo in za neko stvar, ki nam je zelo všeč in jo potrebujemo, ali pa bi si jo le radi privoščili, plačamo manj.

Kako vem, da sem uspešno opravil nakup?

Ko se v vašem profilu pod opcijo »Moji kuponi« nahaja neaktiven topQpon to lahko pomeni, da vaš nakup ni bil uspešen ali zgolj, da vašega plačila še nismo prejeli - topQpon se namreč aktivira TAKOJ ob prejemu plačila (pri plačilu preko UPN je zamik plačila).

Kaj je moj profil in kako pridem do njega?

To je, po domače, vaš »zasebni predal« na naši spletni strani, ki ga vidite samo vi in nihče drug. Tam imate svojo evidenco o rezerviranih, kupljenih in že izkoriščenih topQponih. Do profila pridete tako, da najprej opravite registracijo na spletni strani (desno zgoraj) oziroma, če ste že registrirani, se samo prijavite z elektronskim naslovom in geslom, ki ste si ju izbrali.

Vpisal sem vse podatke za nakup, pa se ni nič zgodilo, ali se bo transakcija prek kreditne kartice izvršila?

Če v vašem profilu ni plačanega topQpona, potem vaša transakcija ni bila uspešna. Predlagamo, da pozorno berete navodila ali pa si še enkrat najprej preberete pogosta vprašanja, povezana s plačili.

Poskušam kupiti topQpon, a se je pojavilo sporočilo: »Plačilo ni uspelo«. Kaj zdaj?

Preverite, ali je kartica, s katero poskušate plačati kupon, veljavna in ali je na vaši kartici dovolj sredstev, da bi lahko želeno kupili. Preverite tudi, ali ste izpolnili vsa prazna polja ob izpolnjevanju obrazca za nakup.

Če ste vse navedeno preverili, pa še vedno ne morete kupiti želenega, potem gre lahko tudi za tehnično napako v bančnem sistemu. V tem primeru nas kontaktirajte prek info@topQpon.si in pomagali vam bomo rešiti težavo.

Kaj pomeni »ponudba je uspela«?

To pomeni, da lahko topQpone uspešno kupujete še naprej in da vas bodo kupljeni topQponi zagotovo čakali v vašem profilu vsako naslednje delovno jutro od dneva nakupa. Vendar pozor! Ponudba je lahko omejena tudi z maksimalnim številom prodanih kuponov. kar pa pomeni, da bodo upoštevana najprej plačila, izvedena s plačilnimi karticami in kronami, kjer je nakup viden takoj. Prepozno prispela plačila bodo vrnjena kupcem.

Kako vem, kakšni so pogoji za nakup določenega topQpona?

Pod fotografijo znotraj posamezne ponudbe so točno navedeni vsi pogoji - opombe, kako, kdaj in na kakšen način ter kje lahko izkoristite topQpon.

Katere podatke o kartici moram vpisati?

Če boste sledili točnim navodilom, ki so jasno navedena v postopkih plačevanja in boste pravilno vtipkali tako številko vaše kartice kot kode, ki so od vas zahtevane, ter veljavnost kartice, potem ne bi smelo biti težav.

Zakaj ne morem kupiti topQpona na drugačen način?

Seveda ga lahko kupite na drugačen način, namreč z vplačilom univerzalnega plačilnega naloga na pošti/banki/vašem elektronskem domačem bančništvu. Vendar je možno prek univerzalnega plačilnega naloga kupiti samo KRONE.

Kako si lahko naložim več sredstev s svoj profil in ob tem ne uporabim plačilne kartice, ker tega pač ne želim?

Preprosto, naložite si KRONE. V tem primeru se vam bo v posebnem okencu odprla »univerzalna položnica – SEPA univerzalni plačilni nalog«, ki jo enostavno plačate prek Klika, vašega elektronskega bančništva ali fizično na pošti/banki (podatke seveda prepišete). Tako vam ne bo potrebno vpisovati številke vaše kreditne kartice. Naloženi denar se bo nato prikazal v vašem profilu, ob nakupu pa se bo od te kvote odšteval posamezni nakup. Zneski za vplačilo Kron so določeni, minimalni znesek je 5€. Več o KRONAH in nagradah, ki jih pridobite, če naložite KRONE (ali če to storijo vaši prijatelji po vašem posredovanju).

Kaj so KRONE?

Krone so sredstva, ki ste jih namenili plačevanju različnih (želenih) topQponov. To je torej vaš denar, ki smo ga še dodatno nagradili. Po plačilu se naložijo v vaš profil. Ena krona seveda pomeni en evro. Ob vsakem nakupu se nato znesek kron zmanjša za opravljeno plačilo. Kron ni možno pretvoriti nazaj v denar in niso vračljive. Prav tako imajo omejen rok veljavnosti (eno leto).

Moja kartica je avtorizirana, pa se ponudba še ni zaključila?

Na kartici je prišlo samo do rezervacije zneska, ni pa še avtorizirana, to je samo varovalka, da ne bi prešli svojega limita, v kolikor boste s to kartico kupovali še kaj drugega v času trajanja ponudbe.

Kdaj lahko začnem koristiti kupljeni topQpon?

TAKOJ ob prejemu vašega plačila boste s pridobljenim topQponom že lahko koristili dogovorjeni popust pri ponudniku. Znižano ceno ponudbe boste plačali neposredno ponudniku, z nakupom topQpona ste namreč kupili le PRAVICO DO KORIŠČENJA MEEEGA POPUSTA.